ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΓΥΙΑ

537512_10151447390289854_214920334_n
29 Σεπτεμβρίου 2015

Απο την πρώτη στιγμή  λειτουργίας μας ,είχαμε ορίσει ως πρώτο στόχο  την βελτίωση της εικόνας της κερκίδας και την αλλαγή οπαδικής νοοτροπίας που κυριαρχούσε σε αυτούς που  όριζαν την κατάσταση στην κερκίδα της  ομάδας.Εδώ και  5 χρόνια έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες  απο την μεριά μας να βελτιωθεί η κερκίδα μας ,με βασικό όμως  μείον την αποχή μας  απο ποδοσφαιρικούς αγώνες,εκεί δηλαδή που η πλειοψηφία του κόσμου έρχεται γήπεδο.Τόσο με συνθήματα,με νέα πανό,tifos σε εισόδους των ομάδων, έχει δωθεί άλλη πνοή στην κερκίδα και είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με ιδιαίτερο ζήλο.Παρακάτω παραθέτουμε ,κανόνες,οδηγίες  πρός όλους όσους έρχονται γήπεδο και ειδικότερα στο πιο ζωντανό κομμάτι της κερκίδας ,αυτό των οργανωμένων.Στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι και να εξαλείψουμε νοοτροπίες του παρελθόντος που μόνο κακό έκαναν σε πολλές περιπτώσεις.

1)Τά μάτια μας είναι στον «οργανωτή » που τα δίνει όλα,δείχνοντας το πάθος που θα έπρεπε να έχουμε όλοι.Δεν ξεκινάει ο καθένας , ότι σύνθημα γουστάρει,ακούμε το τύμπανο,πέρνουμε ρυθμό και τραγουδάμε.Τα συνθήματα τα δίνουν οι οργανωτές.Φωνάζουμε κατα βάση συνθήματα ,»δικά μας» ,που δεν λένε άλλοι οπαδοί στην Ελλάδα.Τα μαθαίνουμε και απο πρίν μέσα απο το site αλλα και στο γήπεδο.Είπαμε πως αλλάζουμε νοοτροπία σε όλα τα επίπεδα.

2)Λέμε ΝΑΙ στην γηπεδική ατμόσφαιρα.Απαραίτητα τα καπνογόνα,τα χρωμογόνα και όλα τα σχετικά με σωστη χρήση με οδηγίες των αρμοδίων που υπάρχουν στην κερκίδα.

3)Στο γήπεδο ερχόμαστε για να στηρίξουμε την ομάδα και όχι να κάνουμε κακό .Απο την στιγμή που δέν υπάρχει λόγος δεν δημιουργούμε στην ομάδα προβλήματα με ρίψεις καπνογόνων και αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα η ομάδα να τιμωρείται. 

4)ΟΠΑΔΟΣ σημαίνει 90 ‘ λεπτά φωνή.ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΥΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΖΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΖΕΡΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Καθόμαστε μόνο στο ημίχρονο και τότε κουβεντιάζουμε για θέματα οπαδικά και αγωνιστικά .90΄ ΛΕΠΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΧΑΝΕΙ Η ΚΕΡΔΙΖΕΙ.ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΥΜΕ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ.

5)Στο γήπεδο ερχόμαστε φορώντας διακριτικά της ομάδας .Το κοκκινόμαυρο πρέπει να κυριαρχεί.

6)Παροτρύνουμε τον διπλανό μας,ο οποίος δεν φωνάζει και έχει αράξει και πίνει τον καφέ του , να ξυπνήσει και να βγάλει τα λαρύγγια του απο την φωνή.Καφέ πίνουμε στις καφετέριες της Αγίου Νικολάου,όχι στο γήπεδο την ώρα που η κερκίδα φωνάζει .

7)Τα παλικάρια που κρατάνε σημαίες και πανάκια,ή το άτομο που χτυπάει το τύμπανο,έχει σημαντικό ρόλο στην κερκίδα.Είναι τιμή να έχετε τέτοια θέση στην κερκίδα.Δεν είναι αγγαρεία.Νιώθουμε το μεγαλείο της ομάδας κρατώντας την σημαία με την Νίκη και τον Ηρακλή ή δίνοντας τον ρυθμό στην κερκίδα.

8) ΟΧΙ σε κινητά και άλλα gadgets της εποχής την ώρα που είμαστε γήπεδο.Δέν καθόμαστε να τραβάμε  φωτογραφίες και βιντεάκια την ώρα που η κερκίδα πάλλεται και φωνάζει.Και για λόγους ασφαλείας σύν οτι χαλάμε την εικόνα της κερκίδας. Για αυτό το λόγο υπάρχει το site και το επίσημο κανάλι του συνδέσμου.Ο σύνδεσμος μεριμνά να βγεί το κατάλληλο φωτογραφικό υλικό και βίντεο ,όπως πρέπει ,που θα μπορείτε να τα βρείτε άμεσα μετά τους αγώνες και να τα έχετε στον υπολογιστή σας.

9)Σεβόμαστε άτομα που υπάρχουν γύρω μας ,δεν προκαλούμε τσακωμούς για ηλίθιους λόγους.Ρωτάμε δίπλα μας άμα δεν ξέρουμε ποιός είναι ο καθένας και τι ρόλο βαράει…

10) Ακούμε όλοι τις οδηγίες των υπευθύνων για την οργάνωση της κερκίδας.Πότε πετάμε χαρτάκια-ρολά ,πότε σηκώνουμε πανό για είσοδο ομάδας ή  κερκιδοπανό,πότε ανάβουμε καπνογόνα,πως συγκροτείται ο πυρήνας στην κερκίδα.

11)Μεγάλη προσοχή με τα καπνογόνα.Πολλές φορές γίνονται ατυχήματα με διπλανούς μας και με πανιά.

12)Στηρίζουμε τον σύνδεσμο.Ενημερωνόμαστε απο νωρίς μέσω του site για τόπο και ώρα συγκέντρωσης και πάμε όλοι μαζί μαζικά στο γήπεδο για πολλούς λόγους.Έτσι γίνομαστε πιο δυνατοί κάθε βδομάδα που περνάει συγκροτώντας ακόμα καλύτερη κερκίδα.

13)Βοηθάμε όποτε μπορούμε τον σύνδεσμο με οικονομική ενίσχυση μέσα απο την αγορά  προϊόντων του συνδέσμου που είναι πρός πώληση.Το κόστος για κάθε κερκίδα που κάνουμε είναι σημαντικό(καπνογόνα,πανό κτλ ).Το ταμείο του συνδέσμου υπάρχει για να γίνεται καλύτερη η κερκίδα και να προχωρούμε σε ενέργειες  για την τόνωση του οπαδικού κινήματος.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΓΥΙΑ-ΠΑΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.

 

 

Latest Video

11912929_10153543680459293_1559805919_n

11948165_10153543680374293_1806640298_n

11950955_10153543680379293_1918048701_n