GRAFFITI ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΤΗ -TIMH ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

DSCF9475_edited-1
5 Δεκεμβρίου 2016


Το πάθος και η αγάπη για την ομάδα και το γήπεδο μας, έχει οδηγήσει τον σύνδεσμο εδώ και αρκετά χρόνια, σε διάφορες δράσεις αναδιαμορφώσεις του ιστορικού αυτού χώρου Το αποκορύφωμα των, έως τώρα δράσεων, έρχεται με το graffiti στην σκεπαστή εξέδρα που εξυμνεί του παλιούς θρύλους της ομάδας μας και δίνει ελπίδα και οδηγό για το μέλλον της ομάδας άλλα και του οπαδικού κινήματος.To συγκεκριμένο graffiti μήκους περίπου 100 μέτρων (όλο το μήκος της σκεπαστής) ,αποτελούσε ένα όνειρο για εμάς και είμαστε περηφάνοι που με δικά μας μέσα το κάναμε πραγματικότητα.

DSCF9486DSCF9488

Η χρονική περίοδος που επιλέχθηκε η δημιουργία αυτού του graffiti ,δεν ήταν τυχαία . Λίγες μέρες πρίν την επιστροφή της ομάδας στη φυσική μας έδρα ,την ΑΓΥΙΑ ,στο παιχνίδι με το Λουτράκι ,ξεκίνησε η ολοκλήρωση ενός έργου που θέλουμε να μείνει εκεί παντοτινά για να εμπνέει όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά της ομάδας. Η επιλογή των στίχων δικού μας συνθήματος αλλά και των προσωπογραφιών θέλει να εκφράσει το σεβασμό στην ιστορία μας και σε αυτούς  ,που έχουν φύγει απο την ζωή. Η επιθυμία μας είναι , οι συμβολικοί στίχοι και τα πρόσωπα αυτών των εμβληματικών  μορφών της ομάδας να παραμείνουν για πάντα εκεί ,ως πηγή έμπνευσης των τωρινών διοικούντων παικτών ,προπονητών σε όλα τα αθλήματα . Η ιστορία της ομάδας αποτελεί την κινητήρια δύναμη του σήμερα.Πρέπει να παλέυουμε ώστε να φτάσουμε κατορθώματα του παρελθόντος και γιατι όχι να τα ξεπεράσουμε.

DSCF9487

Εκεί στη θέση μας ,εκεί που 90 λεπτά τραγουδάμε,όσο τα παιδιά με τα κοκκινόμαυρα αγωνίζονται ,γράφτηκαν οι στίχοι που πρέπει όλοι να τραγουδούν για αυτούς που «παίξαν στην ΑΓΥΙΑ και μας αφήσανε βαριά κληρονομιά» .

Τα έξι πρόσωπα που σχεδιάστηκαν στο κέντρο της κερκίδας είναι κάποιες απο τις συμβολικότερες μορφές του συλλόγου διαχρονικά .. Στο κέντρο ο ιδρυτής του συλλόγου Χρήστος Κορύλλος.Δίπλα του ,οι Θέμης Ρήγας, Κώστας Δαβουρλής & ο ¨Δάσκαλος¨ Σπύρος Βουλγαράκης . Τις 4 αυτές μορφές συμπληρώνουν ο ιδρυτής του τμήματος Πυγμαχίας και υπέυθυνος για τις μεγάλες επιτυχίες του τμήματος κατα το παρελθόν ,Ευάγγελος Μαυρόπουλος και ο πρώτος χρυσός ολυμπιονικής του συλλόγου το 1896 στην Αθήνα ,Νικόλαος Ανδριακόπουλος ,ο οποίος διακρίθηκε στην αναρίχηση επί κάλω . Η επιλογή των προσώπων δηλώνει τον σεβασμό μας και την στήριξη σε όλα τα αθλήματα της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ Γ.Ε .

Το σχέδιο μας ,σε κάθε περίπτωση μόνο εύκολο δεν ήταν . Το συγκεκριμένο graffiti ,αποτελεί ίσως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ  graffiti στην οπαδική σκηνή της Ελλάδας (σίγουρα ένα απο τα μεγαλύτερα) και έγινε απο μέλη του συνδέσμου εθελοντικά και με πολυ μεράκι αλλά  και κούραση . Η αγάπη μας για την ομάδα και η θέληση μας να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια βελτίωσης του γηπέδου,μας ώθησε στο να γίνει πράξη αυτό το έργο. Το project ιδιαίτερα κοστοβόρο για τα δεδομένα μας . Η υλοποίηση του graffiti στηρίχθηκε στο ταμείο του συνδέσμου ,στις ευγενικές χρηματικές δωρεές φίλων της ομάδας και του συνδέσμου αλλά και στην πολυ σημαντική χορηγία φίλων που νοιώθουμε  την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια . Ευχαριστούμε θερμά τα οπωροπωλεία «Marconi» ( Α’ Κατάστημα: Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών 204 Β’ Κατάστημα: Ελευθερίου Βενιζέλου 227),το mini market Νίκαιας 86 του Χρήστου Σκιτζή
και το mini market «Δεν Ξανάγινε» (Μαραγκοπούλου 72) για την πραγματικά γενναιόδωρη βοηθειά τους,στα πλαίσια της αγάπης τους για την ομάδα. Συνολικά ευχαριστούμε έναν προς έναν όσους υλικά αλλά και ηθικά στηρίζουν τον σύνδεσμο στο να υλοποιεί  τέτοιες κινήσεις για το καλό της ομάδας.

Τα όνειρα μας δεν έχουν ταβάνι .Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία στο οπαδικό κίνημα της ομάδας και της Πάτρας.Δέν κάναμε πίσω ποτέ και συνεχίζουμε για τα επόμενα ,τα καλύτερα . Στηρίζουμε την ομάδα ,στηρίζουμε τον σύνδεσμο.

ΠΑΝΑΧΑ ΖΑΛΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ,ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ , ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ Τ ΄ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ

NORTENOS PATRAS-NUESTRA FAMILIA

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 1891

Latest Video

11912929_10153543680459293_1559805919_n

11948165_10153543680374293_1806640298_n

11950955_10153543680379293_1918048701_n